Ontwikkeling neemt de vorm aan van een streven naar een steeds grotere onafhankelijkheid. Het is als een pijl losgelaten van de boog, die recht, snel en zeker vliegt. -Maria Montessori
De uitdrukking "kinderen onderwijzen" op onze school is bijna verboden. Kinderen in de volle zin van leren, dat wil zeggen, ze leren zichzelf - Maria Montessori

Thema boerderij bij Onderbouw Peuters

  • 11 juni 2021
  • Onderbouw Peuters

Allemaal diertjes op onze school!

De voorbije 2 weken werden onze kleuters ondergedompeld in het thema ‘de boerderij’. We ontdekten dat er heel wat dierenvrienden in de klas zitten en dat het enthousiasme rond de diertjes dan ook heel groot was!
Tijdens het bezoekje van de boerderij waren sommige kleuters eerst nog wat afwachtend en terughoudend bij de dieren, maar al snel werden ze allemaal ingepakt door hen. We mochten stilletjes op ‘Marie’ roepen… Wie zou dat zijn?… Plots kwam er een enthousiast, kwispelend, dik varken uit de vrachtwagen gewaggeld dat zich maar al te graag door onze vriendjes liet borstelen. We merkten op dat de haartjes van Marie net hetzelfde waren als de haartjes van onze verfborstels in de klas! Ook was Fiona, de pony, aanwezig die ook genoot van het uitgebreid borstelen. De kip toonde dan weer heel fier haar kuikentjes, die we ook even op onze schoot mochten houden. Omgaan met de dieren deden we in wederzijds respect; we leerden wat de dieren leuk vonden, hoe ze moesten verzorgd worden, maar ook wanneer we hen wat rust moesten gunnen. Zo viel Marie na een flinke kambeurt als een blok in slaap in de vrachtwagen. Sssst!

Afgelopen weken kregen we ook enkele keren bezoek van het vies, vuil varkentje (handpop). Hij was op zoek naar een modderpoel om in te rollen.. We maakten van onze zandbak een echte modderbak waar varkentje regelmatig eens mocht in komen spelen, waarbij we dan vrolijk ons liedje van het vies, vuil varkentje konden zingen. Daarna gingen we lekker knoeien en experimenteren met de varkentjes in de modder!

Benieuwd naar nog meer boerderijavonturen van de voorbije dagen?
Neem dan zeker een kijkje bij de foto’s!