Ontwikkeling neemt de vorm aan van een streven naar een steeds grotere onafhankelijkheid. Het is als een pijl losgelaten van de boog, die recht, snel en zeker vliegt. -Maria Montessori
De uitdrukking "kinderen onderwijzen" op onze school is bijna verboden. Kinderen in de volle zin van leren, dat wil zeggen, ze leren zichzelf - Maria Montessori

Rood Onderbouw Peuters

  • 29 september 2023
  • Onderbouw Peuters

Wij leren alles over de kleur rood!

Klein, rood autootje, waar breng je ons naartoe? Naar opa en naar oma en naar de koetjes boe. Jules kwam deze week met zijn mooie, rode auto naar de klas gereden omdat het zo hard regende. Toch niet zo slim van Jules, want zijn haren waren alsnog nat aangezien hij met een rode cabrio reed!
Ook wij stapten af en toe eens in onze rode auto en reden door de klas, naar de speelplaats en in de kring.

Uiteraard kleurde ook de rest van de week weer helemaal rood! We maakten zélf rode plasticine, prikten rode hartjes uit papier, leerden werken met de rode cilinders met de eigenschap dik – dun, knutselden hartjes met rood crèpepapier en mochten op woensdag rode paprika’s snijden voor de spaghettiavond!

Op dinsdag gingen we in het park met onze koek picknicken, samen met de kleuters van juf Anneleen en juf Lore en ook vrijdag beleefden we op de speelplaats heel wat fietsplezier met de oudere kleuters. We fietsten op de grote speelplaats en leerden te stoppen bij een rood licht.

Als kers op de (verjaardags)taart mochten we deze week 2 verjaardagen vieren van Wade én Amira.

Hip hip HOERAA!!