Ontwikkeling neemt de vorm aan van een streven naar een steeds grotere onafhankelijkheid. Het is als een pijl losgelaten van de boog, die recht, snel en zeker vliegt. -Maria Montessori
De uitdrukking "kinderen onderwijzen" op onze school is bijna verboden. Kinderen in de volle zin van leren, dat wil zeggen, ze leren zichzelf - Maria Montessori

Onderbouw peuters genieten van dierendag

  • 10 oktober 2022
  • Onderbouw Peuters

We hebben een weekje vol dierenplezier achter de rug!


De poes van Jolien kwam op bezoek in de klas, we gingen op bezoek bij de cavia van juf Catherine en woensdag kwam zelfs de papa van Jack op bezoek met Kaa, de slang! De verbazing bij de kleuters was heel groot en er waren duidelijk heel wat dappere helden in de klas die de slang even durfden aanraken. Dinsdag gingen we op de markt naar het dierenkraam waar we hondensnoepjes kochten voor Mia de hond en onderweg kwamen we tot onze grote vreugde nog heel wat andere honden tegen. Er werd gretig gezwaaid en ‘fijne dierendag’ gewenst. Met zoveel hondensnoepjes op zak deelden we er uiteraard ook een paar uit op de markt en sommige hondjes waren zo lief dat we ze zelfs even mochten aaien.

Onze namiddagen waren ook fijn gevuld met buitenactiviteiten nu we nog kunnen profiteren van het mooie weer; we verstopten de kleurspoelen en de roze toren in de tuin, gingen buiten de bekertjes van de klas afwassen en dinsdag kregen we zelfs bezoek van de vuilniswagen die even kwam tonen hoe de vrachtwagen eruit zag en hoe hij werkte. De belevenis was helemaal top toen we ook zelf even achter het stuur mochten zitten!!

Als kers op de taart hadden we op vrijdag een afspraak in het rusthuis, waar Mia de hond ons hartelijk verwelkomende en ook enkele van haar bevriende viervoeters waren van de partij! We mochten in de tuin kennis maken met hen en werden nadien door 2 bewoners van het rusthuis getrakteerd op heerlijke, zelfgemaakte pannenkoeken! We verbleven de rest van de namiddag nog even in de tuin van rusthuis en genoten van de mooie interactie tussen jong en oud! De kleuters gingen spontaan wat bloemen plukken in het gras voor de ouderen, die uiteraard helemaal gecharmeerd waren door al dat klein geweld!