Ontwikkeling neemt de vorm aan van een streven naar een steeds grotere onafhankelijkheid. Het is als een pijl losgelaten van de boog, die recht, snel en zeker vliegt. -Maria Montessori
De uitdrukking "kinderen onderwijzen" op onze school is bijna verboden. Kinderen in de volle zin van leren, dat wil zeggen, ze leren zichzelf - Maria Montessori

OB peuters: start schooljaar

  • Onderbouw Peuters

De eerste volledige week zit er alweer op en deze kleurde helemaal rood!

We gingen op zoek naar rood in de klas, op de speelplaats en in de tuin en gingen op verkenning op de markt, samen met de kleuters van juf Anneleen.

Daar vonden we heel wat rood! “Kijk juf, rode schoenen!”, een rode trui, rode verkeersborden, rode snoepjes, en natuurlijk ook veel rood fruit en rode bloemen!

Juf toonde ons een geldbriefje en vertelde dat we daar enkele dingen mee konden kopen op de markt. We bestelden op de markt zelf ons fruit en onze mooie bloemen en mochten dit ook zelf betalen. In de klas proefden we van al dat lekkers en verrasten we juf Tine met één van onze mooie bloemetjes. De andere bloemen werden door onze kleuters netjes geknipt en in een vaasje gezet.

Het was ook al meteen een echte feestweek met onze 2 jarigen: Nel en Stella. Zij werden allebei 3 jaar! Hip hip HOERA!