Ontwikkeling neemt de vorm aan van een streven naar een steeds grotere onafhankelijkheid. Het is als een pijl losgelaten van de boog, die recht, snel en zeker vliegt. -Maria Montessori
De uitdrukking "kinderen onderwijzen" op onze school is bijna verboden. Kinderen in de volle zin van leren, dat wil zeggen, ze leren zichzelf - Maria Montessori

Kriebeldiertjes in Onderbouw peuters

  • 21 mei 2021
  • Onderbouw Peuters

Kriebel krabbel kiertjes,
waar zijn die kriebeldiertjes?
Triepel trappel ton,
ik wou dat ik er één vangen kon!

…. En dat deden we! We vonden heel wat kriebeldiertjes in de tuin, tijdens onze wandeling in het park en op de speelplaats! We bezorgden ze een mooie thuis in onze klas en verzorgden ze heel goed. Zo ontdekten we dat de slakjes wel de overschot van ons fruit lusten en dat ze sneller gaan ‘glijden’ als we hen vochtig houden. De wormen kwamen dan weer boven piepen als we na het regenweer met onze voeten gingen trappelen in het gras en kregen dan in onze klas een bakje vol aarde, zodat wij konden kijken hoe ze hun gangetjes maakten onder de grond.

Sommige kleuters vonden het best wat eng om de kriebeldiertjes in hun hand te houden, anderen vonden het juist heel fijn om hun pootjes te voelen kriebelen op hun lijf.

Tot onze grote vreugde, ontdekten we vorige week ook dat er een koppel eenden in de vijver van onze tuin is beland! Hopelijk kunnen we hen voortaan nog vaak ‘dag’ gaan zeggen.

Buiten al deze fijne ontdekkingen mochten we ook de verjaardag van Sam en Daria vieren en hebben we genoten van het mooie weer in onze tuin.

Kriebel gerust even mee!