Ontwikkeling neemt de vorm aan van een streven naar een steeds grotere onafhankelijkheid. Het is als een pijl losgelaten van de boog, die recht, snel en zeker vliegt. -Maria Montessori
De uitdrukking "kinderen onderwijzen" op onze school is bijna verboden. Kinderen in de volle zin van leren, dat wil zeggen, ze leren zichzelf - Maria Montessori

Kriebeldiertjes bij Onderbouw peuters

  • 26 mei 2023
  • Onderbouw Peuters

Wat hebben we genoten van voorbije week!!


 Het heerlijke weer zorgde ervoor dat we veel naar buiten trokken en dat was dan meteen ook het ideale startschot voor ons thema “kriebelbeestjes”. Met insectenpotjes trokken we naar buiten en we vonden al heel wat kleine insecten in onze tuin! Vooral de lieveheersbeestjes lijken het wel heel fijn te vinden op onze school, want die vonden we in grote aantallen!
Juleske had donderdag trouwens enkele zeer grote sprinkhanen gevonden in de tuin en daar werd deze week dan vooral de focus op gelegd. We zetten ze in een groot insectenverblijf en zorgden ervoor dat ze voldoende gras hadden om te knabbelen en ook Lowie deelde een stukje van zijn appel.
2 Dagen lang konden we ernaar kijken op de kast en hen bestuderen. Vandaag werd het dan toch wel echt tijd om ze weer vrij te laten, want uiteraard willen die lieve kriebeldiertjes niet voor altijd in een doosje blijven zitten. We bekeken vandaag ook een kort filmpje waarop we heel duidelijk konden zien hoe de sprinkhaan zo hoog kon springen en hoe die dat gekke geluid maakt met zijn poten. Daarna werden ook wij echte sprinkhanen en gingen we springen in de turnzaal!
 
Het eerste deel van de week verliep rustig; we verwelkomden onze nieuwe vriendjes en zorgden voor wat extra rust in de klas. Ook het streeplopen werd buiten nog een keer aangeboden en er werd nieuwe plasticine gemaakt. We werden ook getrakteerd op enkele bakken vers fruit en de kleuters mochten deze met onze kleutermesjes in stukjes snijden om er daarna samen van te genieten.
 
Volgende week gaan we uiteraard verder op onderzoek naar kriebeldiertjes…