Ontwikkeling neemt de vorm aan van een streven naar een steeds grotere onafhankelijkheid. Het is als een pijl losgelaten van de boog, die recht, snel en zeker vliegt. -Maria Montessori
De uitdrukking "kinderen onderwijzen" op onze school is bijna verboden. Kinderen in de volle zin van leren, dat wil zeggen, ze leren zichzelf - Maria Montessori

Herfst bij Onderbouw Peuters

  • 7 november 2022
  • Onderbouw Peuters

Joepie, buitenspelen!

In de laatste weken voor de herfstvakantie zetten we onze herfstontdekkingen wat verder en trokken daar natuurlijk ook veel voor naar buiten. In het park gingen we nog eens dansen met de blaadjes en vonden we nog een heel aantal herfstschatten op de grond! Jules wilde ook heel graag mee, maar met zijn korte beentjes zou dat wat traag gaan.. De kleuters namen hem met plezier mee in onze koekjeskar! Tijdens onze wandeling zongen we samen met Jules enkele fijne herfstliedjes.

Het waren ook 2 echte feestweken want ik mocht mijn verjaardag vieren samen met Neo, Eymen en Victoria! Gelukkige verjaardag lieve vriendjes!!

We ontpopten ons afgelopen weken ook tot echte koks, want woensdag sneden we de groenten voor de spaghettiavond en donderdag bakten we zelf heerlijke egelbroodjes!!

Tijdens de laatste week voor de vakantie gingen we met een heleboel ouders op stap naar het bos waar we eekhoorn hielpen bij het voorbereiden van zijn feestje; we leerden hem dansen, maakten muziek, knutselden herfstdecoratie en nog veel meer! Foto’s van deze dag kunnen jullie binnenkort ook zeker en vast terugvinden op onze website.

De laatste dagen voor de vakantie maakten we samen de klas klaar voor onze nieuwe vriendjes die na de vakantie zullen starten en zo eindigden onze laatste dagen voor de herfstvakantie.

Jammer genoeg raakten er een heleboel foto’s van onze herfstwandelingen e.d. kwijt omdat mijn telefoon stuk is gegaan.. hopelijk krijgen jullie met onderstaande foto’s alsnog een mooi beeld van onze herfstavonturen! Geniet gerust even mee!