Ontwikkeling neemt de vorm aan van een streven naar een steeds grotere onafhankelijkheid. Het is als een pijl losgelaten van de boog, die recht, snel en zeker vliegt. -Maria Montessori
De uitdrukking "kinderen onderwijzen" op onze school is bijna verboden. Kinderen in de volle zin van leren, dat wil zeggen, ze leren zichzelf - Maria Montessori

Goudlokje en de drie beren op bezoek bij Onderbouw peuters

  • 30 januari 2023
  • Onderbouw Peuters

Wat een bereleuke weken hebben we er opzitten!!

We startten ons thema met het verwelkomen van onze eigen berenknuffels in de klas. Ook de knuffelbeer van juf was mee gekomen en was helemaal in de wolken met al die nieuwe berenvriendjes in de klas! We dansten en speelden met onze knuffels en toen waren ze wel heel moe. Eens kijken of ze allemaal samen in het bed van Jules passen… Oeps! Daar passen niet alle beren in! We gingen aan de slag met het knutselen van bedjes voor de beren en maakten daarna ook een mooi deken zodat we ze goed konden indekken. De rest van de week kwamen ze regelmatig even met ons spelen in de klas.

Ook het verhaal van Goudlokje werd enkele keren verteld en juf speelde het verhaal ook na met een poppenkast. In de poppenhoek werden dan al deze indrukken verwerkt door het naspelen van het verhaal van Goudlokje.

Donderdag staken we de handen uit de mouwen en wilden we wel eens proberen om ook lekkere berenpap te maken zoals in het verhaaltje. De kleuters mochten afwegen, mengen, de pap verdelen in potjes … en dan werden de potjes in de ijskast gezet zodat we er na de speeltijd van konden smullen. Vol enthousiasme gingen we dan ook na de speeltijd naar de ijskast, waar we tot onze grote verbazing ontdekten dat onze pap WEG was!!! Even juf Anneleen en juf Tine op de rooster gaan leggen; hadden zij onze pap opgegeten? Even voelen aan de buik van juf Janne… Zat daar pap in? Neen hoor… De pap was weg! De beren hadden onze pap verstopt en wij moesten op berenjacht. De beren lieten ons opdrachtjes uitvoeren zoals springen door de gang, lopen in de turnzaal en zoeken in de klas. Daar zat kleine beer met de pap, op de kast in onze klas! Tijd om te smullen! Een lekker koekje erbij en plots werd het muisstil in de klas.. Wat een heerlijke berenpap!

We konden ook eindelijk genieten van de eerste sneeuwvlokken en tijdens onze meedoedag dachten we ook aan de vogeltjes in deze kou; we maakten voor hen lekkere voederbollen en –kettingen. Ook werden er nog berenmaskers geknutseld, leerden we een beertje tekenen a.d.h.v. cirkels, stempelden we de haren van Goudlokje en nog veel meer!

Ook onze jarige, Jolien, mocht zeker niet vergeten worden en werd dinsdag uitgebreid gevierd!