Ontwikkeling neemt de vorm aan van een streven naar een steeds grotere onafhankelijkheid. Het is als een pijl losgelaten van de boog, die recht, snel en zeker vliegt. -Maria Montessori
De uitdrukking "kinderen onderwijzen" op onze school is bijna verboden. Kinderen in de volle zin van leren, dat wil zeggen, ze leren zichzelf - Maria Montessori

De Onderbouw Peuters genieten van de eerste lentezon

  • 22 maart 2022
  • Onderbouw Peuters

Joepie!

Wat een heerlijke 2 weken hebben we er weer op zitten!! We hebben zo intens genoten van het eerste mooie lenteweer en dat deed duidelijk iedereen goed! Op dagen als deze beseffen we nogmaals hoe gelukkig we ons mogen prijzen met onze grote, nieuwe tuin.
De kleuters genoten met volle teugen van de zandbak, de glijbaan, de klimstammen, de wilgenhut, spelen in het gras,.. De kinderen écht kind zien zijn, dat doet ons zo’n deugd!


We verplaatsten ook de binnen activiteiten zoveel mogelijk naar buiten; we verstopten de blokken van de rozen toren in de tuin, die vervolgens op volgorde werden teruggezocht, we telden boomschijven en telden ze na door er op te springen, we deden een schrijfdans op muziek en met krijt op de speelplaats, we legden onze matjes in het gras met de montessorimaterialen enzovoort.

Dinsdag ontdekten de kleuters hun schaduw weer op de muur en daarom maakten we er donderdag een echte schaduwdag van! We zochten naar onze eigen schaduw; in het licht en in het donker. We gingen onze schaduw met stoepkrijt omtrekken en keken naar een schaduwverhaal, gespeeld door juf. Vraag gerust eens wat je aan de zon moet laten zien zodat je je eigen schaduw kan zien (onze poep!) Met het mooie weer schiet ook de natuur al volop in actie! Al die veranderingen trekken natuurlijk onze nieuwsgierigheid en daarom gingen we op stap door het park, langs het water en langs de markt. In het park zagen we de bloesem aan de bomen en de knopjes aan de struiken verschijnen! Hier en daar groeide ook een mooie paasbloem en in het gras verschenen de eerste madeliefjes al. We slopen op onze muizentenen door het park en maakten geen geluid….. SSSST… ook de reiger was in het park aan het genieten van het vroege lentezonnetje! We hadden geluk; hij liet ons hem heel goed bewonderen en we mochten heel dichtbij komen.


Donderdag was helemaal een TOPdag! Door onze nauwe samenwerking met het rusthuis, werden we bij hen in de binnentuin uitgenodigd voor een korte voorstelling van circus TikTak. We werden zelfs verwend met chips en een fris glaasje water. Als kers op de taart mochten we ook kennismaken met de neefjes en nichtjes van huishond Mia, die op hun 6weken hun eerste kennis kwamen opdoen met de ouderen en onze kleuters. Ze zullen net zoals Mia, de hond die in het rusthuis woont, opgeleid worden om veel onder de mensen te vertoeven. Wat waren ze schattig!!! Op vrijdag zochten we ook de frisse buitenlucht op om te turnen met de parachute en gingen we tijdens ons drieperiodenlesje “hoe draag ik mijn stoeltje” naar buiten met onze eigen stoel om buiten een lange trein te maken. Ook ons versje “dag meneer, dag mevrouw” werd buiten met onze stoeltjes gespeeld. Wat een pret!!

Op 17 maart bouwden we een feestje in de klas voor Estée die 3 jaar werd! HipHipHOERAA!!