Ontwikkeling neemt de vorm aan van een streven naar een steeds grotere onafhankelijkheid. Het is als een pijl losgelaten van de boog, die recht, snel en zeker vliegt. -Maria Montessori
De uitdrukking "kinderen onderwijzen" op onze school is bijna verboden. Kinderen in de volle zin van leren, dat wil zeggen, ze leren zichzelf - Maria Montessori

Samen spelen in het rusthuis

  • 13 maart 2023
  • Onderbouw Peuters

Samen spelen, knutselen, koken en dansen! Bewoners uit WZC Sint-Elisabeth, vijfdejaars van Sint-Norbertusinstituut en peuters en kleuters van Montessorischool Duffel werken intens samen in intergenerationeel project. De leerlingen uit het 5de jaar verzorging uit Sint-Norbertus Duffel (SNOR) leerden dat er nood is aan voldoende afwisseling en een gezonde moraal voor bewoners in een woonzorgcentrum. Daarom […]

Samen spelen, knutselen, koken en dansen! Bewoners uit WZC Sint-Elisabeth, vijfdejaars van Sint-Norbertusinstituut en peuters en kleuters van Montessorischool Duffel werken intens samen in intergenerationeel project.

De leerlingen uit het 5de jaar verzorging uit Sint-Norbertus Duffel (SNOR) leerden dat er nood is aan voldoende afwisseling en een gezonde moraal voor bewoners in een woonzorgcentrum. Daarom kwamen de leerlingen met het idee om samen met de peuters van de Montessorischool Duffel een dag langs te gaan in het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Duffel en daar een reeks activiteiten te organiseren voor de bewoners. Intergenerationele activiteiten zijn een win-win voor alle betrokkenen.

Tijdens de kooklessen maakten de leerlingen en bewoners samen tomatensoep met balletjes, fruitsat├ęs en pannenkoeken. Creativiteit kwam aan bod tijdens schilderen met vingerverf en papieren bloemen maken. De bewoners en kleuters zongen ook samen liedjes, legden een speciaal bewegingsparcours af en dansten. Want ‘bewegen is gezond’!

Bekijk hier de foto’s.