Ontwikkeling neemt de vorm aan van een streven naar een steeds grotere onafhankelijkheid. Het is als een pijl losgelaten van de boog, die recht, snel en zeker vliegt. -Maria Montessori
De uitdrukking "kinderen onderwijzen" op onze school is bijna verboden. Kinderen in de volle zin van leren, dat wil zeggen, ze leren zichzelf - Maria Montessori

Project Bovenbouw: Leven met een beperking

  • 11 september 2020
  • Bovenbouw A
  • Bovenbouw B
  • Bovenbouw C

Onze bovenbouw leeft zich in!

Hoe is het om met een beperking door het leven te gaan? We oefenden op het rolstoel rijden, spreken met ondersteuning van gebaren, braille, geblinddoekt je verplaatsen, gebruikten simulatiebrillen, stopten stopjes in onze oren met een koptelefoon erover, leerden Vlaamse gebarentaal, onderzochten de toegankelijkheid van de school, … Bedankt lieve ervaringsdeskundigen om te komen spreken! Er staat nog veel meer op het programma! We trekken Duffel in mét beperking, stellen verbeteringen voor de toegankelijkheid voor aan juf Tine, spelen torbal, …

Woensdag gingen we op stap in Duffel mét beperking. Donderdag speelden we torbal en probeerden te tienballen als slechtziende, maar bereidden ook plannen en Powerpoints voor om te presenteren voor juf Tine op vrijdag. Wat een week! Dat verdient een dutje